MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Percheziții la persoane bănuite de deținere ilegală de arme și muniții

 

În urma unor percheziţii desfăşurate de poliţiştii din Cimișlia la persoane bănuite  de deținere ilegală de arme, au fost găsite şi ridicate 3 arme cu ţeavă lisă precum şi 26 cartuşe calibrul 5,45 mm, deținute ilegal.

 

 

Poliţiştii specializaţi în arme ai Inspectoratului de Poliţie Cimișlia au efectuat recent 4 percheziţii la domiciliile unor persoane din s.Batîr, suspectați de deținere ilegală de arme și muniții. În urma perchezițiilor, 3 persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri.

 

În cadrul acțiunilor de investigații, persoanele date nu au putut explica provenienţa armelor și munițiilor deținute ilegal. Astfel, în privinţa a două persoane au fost aplicate amenzi contravenţionale în mărime de pînă la 3000 de lei, pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit sau fără acte de provenienţă, iar în privinţa altui deținător a fost pornit un proces penal, pentru care bănuitul riscă o amendă în mărime de pînă la 12000 de lei sau închisoare de pînă la 3 ani.

 

Inspectoratul General al Poliției reiterează, că în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr.181 din 19.02.2007 “Cu privire la unele măsuri suplimentare de eficientizare a circulaţiei armelor de foc” organele teritoriale de poliţie recepţionează, examinează şi înregistrează armele de foc păstrate nelegitim. Cu toate acestea, persoana care predă de bună voie arma de foc, muniţiile sau mijloacele explozive, pe care le-a păstrat ilegal este eliberată de răspundere penală sau contravenţională.

 

 

 

 

24 februarie 2016