MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Perspective de colaborare discutate de conducerea Inspectoratului General al Poliției și reprezentanții Poliției din Bulgaria

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a avut o întrevedere de lucru cu delegația Poliției din Bulgaria în frunte cu Atanas Ilkov, șeful Direcției Generale a Poliției bulgare.

 

Scopul întrevederii a constituit perspectivele extinderii cooperării între autorități, prin stabilirea priorităților ulterioare de conlucrare pe mai multe paliere ale sistemului polițienesc.

 

 

În speță a fost discutată agenda de cooperare pe domeniile de criminalitate organizată, crime cibernetice, trafic de persoane, precum și infracțiunile legate de mijloacele de transport etc.

 

Totodată a fost discutată oportunitatea vizitelor de studiu/instruiri în Bulgaria și preluare bunelor practici pentru polițiștii moldoveni responsabili de compartimentul ADN.

 

 

În acest sens, conducerea IGP a mulțumit pentru buna colaborare între autorități și a exprimat disponibilitatea pentru o continuă conlucrare.

 

 

La rândul său partea bulgară a reconfirmat suportul în fortificarea capacităților sistemului polițienesc și menținerea unui dialog activ.

 

09 februarie 2024