MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Peste 130.000 dolari și alte sume impunătoare de bani – ridicate în Ocnița, într-un dosar de droguri introduse-n republică din Ucraina

Ofițerii Direcției Investigații Nord ai INI al IGP, sub conducerea oficiului „Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au descins cu percheziții la cinci persoane din Ocnița, de la care au ridicat droguri și sume impunătoare de bani.

 

Perchezițiile au fost șase la număr și s-au desfășurat miercuri, de comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații și cu angajații brigăzii cu destinație specială „Fulger.” 

 

Acțiunea a fost inițiată urmare a bănuielii rezonabile că aceștia ar face trafic de droguri, în orașul Otaci. Astfel, au fost ridicate droguri de tip marijuana, amfetamină și PVP („sare”) introduse în țară din Ucraina, în martie 2022; dispozitive pentru consumarea drogurilor; purtători de informații cu date folosite la comiterea infracțiunii; precum și sume de bani despre care oamenii legii bănuiesc că ar proveni din vânzare de droguri: peste 130.000 de dolari americani, aproape 40.000 euro, 4.000 lire sterline și 1000 de hrivne.

 

În rezultat, a fost reținut un bărbat, iar procurorii PCCOCS urmează să solicite plasarea acestuia în arest, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea hotărârii judecătorești finale. În ceea ce privește un alt bănuit, cu rol de organizator, acesta a fost reținut în flagrant de autoritățile din Ucraina.

 

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor persoane care au participat ori au favorizat la comiterea infracțiunilor.

 

26 mai 2022