MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Peste o tonă de motorină transportată ilegal

Un bărbat de 40 de ani, locuitor al raionului Edineț, a fost prins de polițiști  în timp ce transporta circa 1 550 de litri de motorină fără acte. Șoferul se afla la volanul unui automobil de model „Mercedes ”și a fost stopat la ieșirea din satul Mihălășeni de angajații Inspectoratului de Poliție Ocnița.
  
În urma verificării unității de transport, oamenii legii au depistat șapte butoaie metalice a cîte 200 litri și alte șapte butelii din plastic a cîte 20 de litri, pline cu lichid, specific mirosului  de motorină. Întrebat de polițiști, șoferul a declarat că a procurat motorina de la un bărbat din satul Bîrnova, raionul Ocnița. 
 
Astfel, polițiștii  au efectuat percheziții la domiciliu bărbatului, unde au fost depistate 400 de litri de motorină. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul comercializa motorina direct de la domiciliu, la un preț de circa 10 lei  per litru. 
  
La solicitarea forțelor de ordine, bărbatul nu a putut prezenta careva acte oficiale ce ar permite acest gen de activitate sau de provenienţă a motorinei.
 
În context, produsele petroliere au fost confiscate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii  legale. Ambii bărbați riscă să fie sancționați cu o amendă de mii de lei. 
 
 
 
19 martie 2016

Peste o tonă de motorină transportată ilegal