MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Peste șapte mii de pachete de țigări, confiscate de poliție

În urma unor acţiuni  întru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun  peste frontiera de stat a RM în  România, polițiștii din  cadrul Serviciul investigare fraude economice a IP Cahul și  Secţiei Sud a INI,  au  confiscate  7530 pachete de ţigări.

 

Ca urmare a măsurilor  întreprinse, la 15 februarie curent, polițiștii au oprit în trafic, în orașul Cahul, spre postul vamal Cahul-Oancea, un autoturism de model  „Honda Ridgeline”, condus de un bărbat de 29 de ani. În timpul controlului, șoferul  a refuzat verificarea mașinii, astfel, a fost înaintat demers în adresa Judecătoriei Cahul pentru autorizarea efectuării percheziţiei. Drept urmare s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la IP Cahul.  

 

În urma efectuării unui control amănunțit asupra vehiculului, a fost descoperită,  în locuri special amenajate, în secţia marfară, între podeaua decorativă de plastic şi podeaua mijlocului de transport, la fel şi în spaţiul dintre partea exterioară şi interioară a aripilor din spate,  o cantitate de  150 600 de ţigarete  „Plugarul” cu marca de acciz de stat a RM, în valoare  de circa  49 000 de  lei.

 

În acest caz, șoferul riscă o amendă de 3000 de lei și confiscarea  țigaretelor.

 

18 februarie 2016

 

 

 

Peste șapte mii de pachete de țigări, confiscate de poliție