MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Poliția Națională a primit în dotare încă 30 de automobile.

Pentru îmbunătățirea capacității poliției de a reacționa la apelurile de urgență ale cetățenilor, astăzi, 30 iunie, a avut loc  transmiterea oficială a încă 30 de automobile noi „Dacia Duster”, precum și alte bunuri necesare pentru gestionarea mai eficientă a situației pandemice.

 

Evenimentul a avut loc la sediul  Inspectoratului General al Poliției, cu participarea șefului IGP, Sergiu Paiu și a angajaților din subdiviziunile Poliției.

 

Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către partenerii externi, menite să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

 

”Vreau să menționez că, datorită partenerilor externi, continuă procesul de reformare instituțională și implementare a standardelor europene în activitatea Poliției. Îmi exprim certitudinea că aceste relații de parteneriat vor continua și pe viitor, prin activități comune, proiecte și inițiative în domeniul Polițienesc.

 

Pe parcursul anilor 2017-2020 s-a reușit achiziționarea și dotarea cu 159 de mașini. Astfel, numărul total al unităților de transport implicate la apelurile de urgență 112 constituie 189 de autospeciale”,  a menționat șeful IGP, Sergiu Paiu.

 

 Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 12,29 milioane de lei, dintre care 11,97 milioane de lei destinate automobilelor.

 

Până în prezent, cu suportul partenerilor externi, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

 

Menționăm că, sporirea numărului de automobile în fiecare raion, sector, vine să contribuie la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor, precum şi creşterea gradului de siguranţă pe care poliţiştii o au la intervenţii dar și pe traseu.

 

30 iunie 2021

Poliția Națională a primit în dotare încă 30 de automobile.