MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Poliția Națională s-a alăturat Campaniei “Bună Ziua”, lansată de MAI

Inspectoratul General al Poliției s-a alăturat  Campaniei  naționale de prevenire și dialog comunitar „Bună ziua” , lansată astăzi 16 noiembrie de  Ministerului Afacerilor Interne.   

 

Timp de 2 săptămâni, peste 2800 de angajați din subdiviziunile  MAI,  vor fi zilnic în comunicare cu cetățenii, în echipaje mixte formate din polițiști, carabinieri, polițiști de frontieră, pompieri și salvatori.   Ei vor purta discuții cu cetățenii bazate pe respect și conlucrare pentru a-i ajuta să cunoască mai multe despre activitățile instituției și cum pot fi de folos în cazul unor situații dificile sau de risc. 

 

Campania are drept scop sporirea siguranței și liniștii publice prin prezența activă și va ajunge în peste 200 de localități din țară.

 

”Peste 1500 de polițiști zilnic vor fi alături de oameni pentru a preveni infracționalitatea și a stabili un dialog proactiv cu fiecare cetățean în parte. Îmi doresc  ca dialogul polițiștilor cu cetățenii să înceapă mereu cu ”Bună ziua”, iar prestația acestora să fie apreciată cu un sincer ”Mulțumesc” ,  a menționat șeful IGP, Iurie Podarilov .

 

Totodată, în cadrul campaniei se vor desfășura și activități de informare privind situația pandemică din țară și măsuri de precauție în scopul de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

 

16 noiembrie 2021