MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Poliția a reținut o persoană suspectată în eliberarea ilegală a rețetelor medicale pentru procurarea medicamentelor cu efect psihotrop

Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului național de investigații, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai IP Râșcani a DP mun. Chișinău și procurorii Procuraturii mun. Chișinău,  Oficiului Râșcani, la 14 februarie, au reținut un medic din capitală, fiind suspectat de circulația ilegală de stupefiante.

  

Persoana a fost reținută în flagrant,  în timp ce intenționa să înstrăineze unei persoane o rețetă pentru obținerea preparatelor narcotice și psihotrope contra sumei de 300 de lei.

  

De asemenea, asupra medicului au fost depistate trei rețete cu impresiunea ștampilelor medicului și a instituției medicale, fără a fi completate datele pacientului, precum și trei sticluțe în care se conținea metadonă.

  

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.

 

În urma investigațiilor efectuate de poliție s-a stabilit că medicul  sistematic oferea rețete consumatorilor de droguri opiacee.

  

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală, în baza art. 218 al. 3 Cod Penal ”Prescrierea ilegală sau încălcarea regulilor de circulaţie a drogurilor”.

 

Dacă vinovăția suspectului  va fi dovedită, acesta riscă  amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei  sau cu închisoare de până la 5 ani.

 

La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații pentru stabilirea altor suspecți, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.

 

15 februarie 2022

medic retinut de politisti