MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Polițiștii capitalei au destructurat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectați de delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari

Polițiștii capitalei au destructurat activitatea infracțională  a unui grup de persoane suspectate de delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari.

 

În perioada lunilor februarie – iunie, polițiștii și procurorii au documentat și anihilat activitatea infracțională a unui grup suspectat de  delapidarea  averii străine în proporții deosebit de mari.

 

Drept urmare, au fost efectuate 10 percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, de unde au fost ridicate mai multe probe: documente contabile, contracte prestări servicii, un calculator,  purtătoare de informații,  telefoane mobile și bani  în sumă de 13 600 de euro, 600 de dolari, 2000 de RON, care urmează a fi analizate  în calitate de probe în cadrul cauzei penale instrumentate.

 

Astfel, acțiunile suspecților, șase la număr, au condus la înregistrarea unor cheltuieli neregulamentare în sumă totală de 221.900 lei și un prejudiciu adus patrimoniului statului în valoare de 617.200 lei.

 

Bănuiții sunt cercetați în libertate, iar conform legislației aceștia riscă  privațiune de libertate de la 7 la 15 ani.

 

Cazul este documentat de ofițerii Secției investigații Complexe a Direcției de Poliție a mun. Chișinău,  în comun cu organul de urmărire penală al IP Centru și Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Centru.

 

3 iunie 2022

delapidare averii straine