MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Polițiștii de investigații dotați cu mașini noi de serviciu

Astăzi, 9 iunie, a avut loc  transmiterea oficială a 30 de automobile noi „Dacia Duster”, destinate consolidării capacităților de investigații din cadrul unităților teritoriale, precum și alte bunuri necesare pentru gestionarea mai eficientă a situației pandemice.

 

Evenimentul a avut loc la sediul  Inspectoratului General al Poliției, cu participarea ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, șefului IGP, Sergiu Paiu și a angajaților din subdiviziunile Poliției.

 

Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării  Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către partenerul nostru strategic Uniunea Europeană, menite să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

 

Uniunea Europeană este un partener strategic pentru Poliția Republicii Moldova care ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de reformare instituțională și implementare a standardelor UE în activitatea Poliției. Îmi exprim certitudinea că aceste relații de parteneriat vor continua și pe viitor prin activități comune, proiecte și inițiative în domeniul Polițienesc.

Noile achiziții vin să fortifice una dintre  componentele de bază ale activității polițienești, cea de investigare a infracțiunilor, contribuind astfel la sporirea calității serviciilor prestate pentru cetățeni și creșterea încrederii societății față de Poliție a menționat șeful IGP, Sergiu Paiu.

 

Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 11,6 milioane de lei, dintre  care 10,95 milioane de lei destinate automobilelor.

 

 

Reiterăm, până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

 

Efortul de îmbunătățire a mobilității Poliției are ca beneficiar final cetățenii, contribuind la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor, precum şi creşterea gradului de siguranţă pe care poliţiştii o au la intervenţii.

 

Menționat că, în urma implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, de la începutul anului 2020, subdiviziunile IGP au fost dotate cu 122 de unități de transport cu echipamente de comunicare, dispozitive GPS și Drager, precum și alte echipamente moderne.

 

9 iunie 2021

 

 

masini noi pentru serviciu investigatii