MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Polițiștii vor fi la datorie de Paștele Blajinilor. Recomandările IGP pentru zilele de 1 și 2 mai

Angajații Inspectoratului General al Poliției se vor afla la datorie și de Paștele Blajinilor în misiuni ce au drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică.

 

Poliţiştii aflaţi în misiune vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror acțiunii/intenții care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

 

În acest context, Poliția recomandă să nu parcați unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, nu urcați la volanul mașinii dacă ați consumat băuturi alcoolice și nu lăsați în mașină lucruri de valoare (genți, bijuterii, resurse financiare,telefoane mobile, etc).

 

Totodată, pentru evitarea creării ambuteiajelor rutiere și obstacolelor în trafic, recomandăm cetățenilor și conducătorilor auto să dea dovadă de toleranță și respect reciproc.

 

IGP recomandă:

 Utilizați  transportul public pentru deplasare la locul de destinație.

 Conformați-vă  indicaţiilor/semnalelor agenţilor de patrulare.

 Fiți  prudenți la trecerile pentru pietoni și  acordați prioritate în trecere.

 Nu staționați  autovehiculele în locurile interzise, pentru a nu crea obstacol în trafic.

Manifestați răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la prevederile Regulamentului circulației rutiere.

 

Menționăm că,  circulaţia transportului, cu excepţia celui  public, pe strada Doina din capitală, la necesitate, pe strada Socoleni, segmentul de drum cuprins între străzile  Ceucari și Doina va fi restricționată.

 

Mai mulți agenți de patrulare vor fi prezenți și pe traseele din țară. Recomandăm cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteză și să Nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice.

 

Pietonilor le recomandăm să traverseze strada doar în locurile permise și doar după ce s-au asigurat că li se cedează trecerea. Circulați  numai pe trotuare când strada este prevăzuta cu acestea și evitați, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile,mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

 

Ne adresăm şi către părinţi, aceştia trebuie să fie prudenţi, să-și supravegheze în permanență copiii, iar în cazul în care constată  lipsa acestuia,  să anunțe imediat Poliția.

 

Inspectoratul General al Poliției  recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci când sesizează că anumite persoane periclitează ordinea, securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.

 

Sărbători în siguranță și weekend liniștit!

 

29 aprilie 2022