MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Prinși cu anvelope furate

Doi tineri de 21 de ani, originari din Călărași și Chișinău, sînt cercetați penal după ce au furat roțile unei mașini.

 

In noaptea de 21 februarie, angajații Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu cei de la Serviciul accidente rutiere  Orhei,  au oprit, în trafic, un automobil de model „BMW”, care avea deteriorată  partea din față.

 

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actele, șoferul a manifestat un comportament neadecvat, fapt ce i-a determinat pe polițiști să verifice automobilul.

 

Astfel,  pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii, polițiștii  au  depistat  patru anvelope și  jante de aluminiu ,  ustensile necesare pentru montarea/demontarea roților.

 

Întrebați despre  proveniența bunurilor, tinerii au declarat, că   le-au sustras de la un  Renault, parcat în fața unui bloc locativ  din orașul  Orhei.  Dacă suspecții vindeau cele furate, aveau un venit de circa 40 000lei.

 

Mai mult decît atît, în cadrul audierilor, tinerii au declarat  că au mai comis alte  furturi similare (Rîșcani, Chișinău, Sîngera, Ialoveni, Strășeni) și o tentativă în Tohatin.  Ulterior  roțile erau vîndute prin  intermediul rețelelor de socializare.

 

În acest caz, organul de urmărire penală a inițiat o cauză penală pe faptul sustragerii pe ascuns a bunurilor altei persoane, săvîrșite de către două persoane, cu cauzarea prejudiciului considerabil.

 

Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii riscă amendă de la 6000 la 40 000 de lei sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de la 2 la 7 ani.

 

În scopul prevenirii și contracarării furturilor de și din automobile, Poliția  îndeamnă şoferii să-și doteze mașina cu un sistem de alarmă, să parcheze automobilul pe timpul nopții numai în locurile iluminate și vizibile şi  să nu lase în locuri vizibile obiecte care ar capta atenţia hoţilor.

 

22 februarie 2016

furt anvelope 22 02 16