MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Promovarea spiritului de integritate, discutat la un seminar de instruire

În perioada 14-15 aprilie, polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică au participat la un curs de instruire în domeniul integrității, susținut de formatori din cadrul SPIA și  IGP.

  

Activitatea  a avut scopul de a dezvolta cunoștințele teoretice și abilităţile practice ale polițiștilor  privind implementarea, respectarea și promovarea standardelor de integritate, precum și gestionarea riscurilor de corupție în activitatea profesională.

 

Timp de două zile, participanții au discutat despre  dilemele etice în activitatea profesională, influența necorespunzătoare, consecințele nedenunțării actelor de corupție și a incidentelor de integritate, regimul juridic al cadourilor, testarea integrității profesionale, dar și interacțiunea cu societatea civilă în aspectul de comunicare eficientă și constructivă.

  

De asemenea, au fost puse în discuție spețe și diverse situații practice  din activitatea agenților de patrulare.

  

Participanţii la cursul de instruire au manifestat un interes sporit pentru subiectele puse în discuție, abordând în cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri diverse probleme cu care se confruntă,  iar la final au primit certificate de participare.

  

Seminarul se înscrie în cadrul  Proiectul „Etică și integritate în cadrul MAI”.

 

15 aprilie 2022