MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Pune VIAŢA pe primul loc! Recomandările poliţiei pentru persoanele care aleg să-şi petreacă timpul în apropierea bazinelor acvatice, iazuri sau lacuri.

Sezonul estival este  perioada în care cetăţenii aleg să-şi petreacă timpul liber în apropierea bazinelor acvatice, lacurilor, iazurilor, împreună cu familia sau  prietenii.

 

În acest context, în scopul conştientizării cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când aleg să se scalde sau  să se plimbe cu diferite ambarcaţiuni,  Poliția relansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec:

 

- scăldați-vă numai în locuri special amenajate pentru a nu nimeri în canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

 

- supravegheați în permanență copiii, atunci când intrați în apă sau când vă aflați în apropierea apei;

 

- evitați să vă scăldați în zonele marcate ,,Scăldatul este interzis”;

 

- nu vă aventuraţi în apă pe timp de noapte sau după ce ați consumat băuturi alcoolice;

 

- în cazul în care nu știți să înotați, evitați să vă scăldaţi singur şi nu intraţi în apă mai sus de brâu;

  

- se interzic săriturile în apă de la înălţimi periculoase;

 

- nu faceţi glume care i-ar putea costa viaţa pe cei care nu ştiu să înoate;

 

- evitaţi să vă îndepărtaţi de mal dacă nu sunteţi înotători bine antrenaţi.

 

În cazul în care sunteți în pericol sau sunteți martor la o situație de înec, apelați de urgență Serviciul 112 și solicitați  AJUTOR calificat.

 

Poliția avertizează: neatenția la scăldat în piscine, lacuri sau în preajma bazinelor acvatice provoacă  victime. TU fii prudent, pentru că neglijența poate fi letală!

 

19 iulie 2021