MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Reglări de conturi între două grupări, pe traseu. Poliția a identificat și reținut toți bărbații implicați.

Aseară, în jurul orei 17:40, polițiștii din Basarabeasca au fost anunțați că în secția internare a fost preluat un bărbat cu o plagă în regiunea pieptului. Acesta este locuitor al mun. Chișinău și a comunicat inițial că rana a obținut-o în urma unei căderi pe o rangă metalică. 

  

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit, preliminar, că acesta a fost implicat într-un conflict care s-a iscat între mai multe persoane. În timpul discuțiilor s-a stabilit că ar fi fost vorba despre un conflict declanșat câteva zile mai devreme, la 24 iunie, între un prieten de-al victimei și un cetățean din Basarabeasca.

  

După conflict, prietenul victimei a revenit în Chișinău, după care s-a întors în Basarabeasca, la 26 iunie, cu scopul de a se răzbuna, fiind însoțit de încă 3 prieteni de-ai săi, printre care și victima.

  

Ajunși la destinație, bărbații l-au bătut pe locuitorul orașului Basarabeasca, după care au urcat în automobil și au plecat. Bărbatul maltratat a urcat la ghidonul unei motociclete și a pornit după cei care l-au bătut, luând cu el și o rangă metalică.

 

În timpul deplasării, la un moment dat, automobilul a tamponat din spate motocicleta, șoferul inversându-se și primind traume neînsemnate. Prelungind deplasarea, automobilul a fost zărit de un alt locuitor al orașului Basarabeasca care observând că se deplasează  haotic și suspectând că la volan s-ar putea afla cineva în stare de ebrietate, s-a luat după acel automobil pentru a-l stopa. La ieșirea din orașul Basarabeasca, toți șoferii au fost zăriți de prietena motociclistului, la rândul ei suspectând că s-a întâmplat ceva grav, a urcat în mașină și a pornit după ei.

  

În apropierea satului Iserlia, șoferii reușesc să stopeze mașina celor 4 bărbați. Bărbatul care avea o rangă metalică la el a deteriorat sticlele automobilului și a înfipt pe unul dintre bărbați în regiunea pieptului, cel din urmă fiind ulterior internat în spital.

  

Toate persoanele implicate în conflict au fost identificate și aduse la Inspectoratul de poliție pentru a fi documentate.

 

 

Bărbații sunt cercetați penal pentru huliganism agravat.

 

 

27 iunie 2022

reglari conturi