MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Reprezentantul IGP a participat la ședința tehnică de lucru în cadrul proiectului ”EMERITUS

Reprezentantul Inspectoratului General al Poliției a participat la ședința tehnică de lucru în cadrul proiectului ”EMERITUS”, care a avut loc la Bruxelles, Belgia.

 

În cadrul ședinței au fost prezentate activitățile care urmează a fi realizate și sarcinile atribuite fiecărui partener al proiectului.

 

Inspectoratul General al Poliției a aplicat împreună cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului și  alți 17 beneficiari - instituții de cercetare și de aplicare a legii din statele membre ale UE.Consorțiul proiectului se va concentra spre crearea platformei de geo-intelligence care va integra mai multe tehnologii de monitorizare, investigare și surse de date, într-o singură perspectivă pentru a sprijini autoritățile de poliție și factorii de decizie.

 

Scopul proiectului este de a realiza și implementa un protocol pentru investigarea eficientă a infracțiunilor de mediu, valorificând integrarea tehnologiilor inovatoare de monitorizare și analiză și un program de formare complementar, care consolidează capacitățile autorităților de aplicare a legii de mediu în domeniul informării și investigării la nivel național și transfrontalier.

 

Proiectul ,,EMERITUS” este finanțat în cadrul programului HORIZON Europe - principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare, acesta va dura 36 luni, începând cu 1 septembrie 2022.

 

Costul pentru implementarea proiectului este 5.525.062,50 Europa fiind acoperit de către Comisia Europeană.