MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Rețea de traficanți de droguri, destructurată de poliție

Patru persoane cu vîrste cuprinse între 20 și 44 de ani, domiciliați în municipiul Bălți și raionul Glodeni, specializați în comercializarea substanțelor narcotice sînt arestați pentru 30 de zile.

 

Ca urmare a investigațiilor efectuate timp de patru luni,  angajații Direcției Combaterea crimei organizate a INI în comun cu SUP a Inspectoratului de Poliție Bălți și Procuratura din Bălți, au  stabilit că suspecții comercializau droguri de tip hașiș și marijuana, în proporții deosebit de mari, atît pe teritoriul mun. Bălți, cît și în raioanele adiacente. Un gram de hașiș era realizat de către ”afaceriști” cu 200 de lei. Mai mult decît atît, unul dintre suspecți avea amenajat la domiciliu un laborator clandestin pentru prepararea substanțelor narcotice.

 

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 19 aprilie, curent, în municipiul Bălți, un membru al grupului infracțional i-a realizat ofițerului sub acoperire un gram de hașiș, contra sumei de 200 de lei, care ulterior a fost predat organului de urmărire penală.

 

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în automobilele, domiciliile  și imobilele       figuranților au fost depistate și ridicate 16 bucăți de hașiș, peste 300 gr. de marijuana, un pistol cu gaz de model ”Baikal”, seringi și o sticlă din masa plastică utilizate pentru consumul de droguri și telefoane mobile.

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin. 3 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ” Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare se  pedepsesc cu închisoare de la 3 la 7 ani

 

8 iunie 2016