MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reținut de poliție pentru falsificarea banilor

Un bărbat de 35 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, este suspectat de fabricarea și punerea în circulație a banilor falși. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

 

În cadrul investigațiilor efectuate, angajații Serviciului Investigare a Fraudelor Economice al Inspectoratului de Poliție Ciocana, au stabilit că bărbatul este implicat într-o grupare criminală suspectată de  punerea în circulație a banilor falși pe teritoriul municipiului Chișinău.

 

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului și în oficiu au fost depistate 17 telefoane mobile cu cartele sim, folosite pentru punerea în circulație a banilor falși, tehnică de calcul, imprimante, 21 de hard discuri, două sticuri  de stocare a informaților despre proveniența și modalitatea utilizată la punerea în circulație a banilor falși, mai multe bancnote cu nominalul de 100 de dolari SUA, cu semne evidente de falsificare.

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art.236 Cod Penal al RM Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de Fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

 

Poliția continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare.

 

26 februarie 2016

 

 

 

Reținut de poliție pentru falsificarea banilor