MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reținut după ce ar fi tâlhărit o femeie

În dimineața zilei de 21 martie curent, o femeie a solicitat ajutorul unui bărbat care staționa cu automobilul personal pe o stradă din mun. Chișinău, rugându-l să o transporte în orașul Strășeni.

 

Femeia în vârstă de 70 de ani, se întorcea din Turcia. Pe drum aceasta l-a rugat pe bărbat să oprească la un schimb valutar și să-i schimbe niște bani.

 

Continuându-și drumul spre orașul Strășeni, bărbatul a schimbat brusc direcția de deplasare și a oprit într-o plantație de viță de vie din adiacentul traseului.

 

Amenințând-o cu un cuțit pe femeie, a deposedat-o de banii pe care îi avea și un telefon mobil, după care s-a deplasat într-o direcție necunoscută. Victima a mers la Inspectorat de Poliție Ialoveni și a povestit totul.

 

La scurt timp, datorită intervenției prompte a polițiștilor, suspectul a fost depistat. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 42 de ani, locuitor al orașului Drochia, anterior judecat pentru diverse infracțiuni.

 

Suspectul a fost reținut pentru 72 ore, iar pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie. Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 8 la 10 ani.

 

23 martie 2021