MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reținut fiind suspectat în cel puțin trei furturi din magazine

Un bărbat de 37 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Ialoveni, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din magazine.

 

În cadrul acțiunilor speciale de investigație polițiștii Inspectoratului de poliție Centru au stabilit că suspectul intra în magazine și profitând de faptul că angajații sunt ocupați cu alți cumpărători sustrăgea bunurile ( boxe, haine, etc.),  după care pleca într-o direcție necunoscută.

 

Polițiștii au stabilit complicitatea bărbatului în cel puțin 3 cazuri de furt.

 

 Prejudiciul cauzat agenților economici a fost estimat la 16 000 de lei.

  

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta a declarat că  bunurile sustrase le-a vândut. Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, acesta fiind cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor analogice.

  

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de  asemenea infracțiune  riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

 

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității lui și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei.

 

7 iunie 2022

furt magazine