MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Reținut pentru șantaj: un bărbat ar fi cerut mii de lei de la o femeie, amenințând-o că-i va publica pozele intime

  

Polițiștii și procurorii au stopat acțiunile de șantaj ale unui bărbat care, ceruse bani de la o femeie pentru a nu publica anumite imagini intime pe reţelele de socializare, dar și a nu le transmite rudelor. Suspectul ar fi șantajat victima prin aplicația „Viber” mai bine de două săptămâni, timp în care i-au fost transmise mesaje cu solicitarea sumei de 150 de mii de lei,  însoțite cu imagini video.

 

Bărbatul  de 54  de ani, originar din s. Sipoteni r. Călărași, a nimerit în vizorul polițiștilor după ce aceștia ar fi primit o informație operativă, iar ulterior victima, o femeie de 35 de ani, a depus o plângere precum că  este șantajată de bărbatul cu care avuse o relație de circa trei ani.

  

Datorită acțiunilor prompte ale poliției și ca urmare a măsurilor  speciale de investigații întreprinse de polițiști (interceptarea  comunicărilor, urmărirea vizuală, etc.), la 3 iunie suspectul a fost reținut  în flagrant în timp ce a ridicat banii extorcați de la victimă, dintr-un loc special amenajat din preajma unei fâșii forestiere din apropierea mun. Bălți, unde au fost lăsați de victimă la solicitarea suspectului.

 

Menționăm că, banii au fost transmiși sub controlul polițiștilor și supravegheați  până la ridicare.

 

 

În urma percheziției automobilului acestuia, polițiștii au  depistat  și ridicat bani în sumă de 100 000 mii de  lei și 2 500 de euro, lăsați în ascunziș de victimă.

 

 

De asemenea,  a fost ridicat și telefonul mobil prin intermediul căruia bănuitul  expedia mesaje cu conținut de șantaj, pe marginea imaginilor video cu conținut intim, înregistrate însuși de el în timp ce a avut un act sexual cu victima.

 

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.

 

 

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă    închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă  de la 92 500  la 117 500 de lei.  

 

În continuare, oamenii legii examinează bunurile ridicate, în scopul acumulării probelor pertinente și concludente pentru cauză.

 

Acțiunile de documentare și reține au fost desfășurate de ofițerii  Direcției investigații “Nord” a Inspectoratului Național de Investigați, sub conducerea procurorilor din cadrul PC COCS oficiul “Nord”, cu suportul mascaților de la „Fulger”.

 

6 iunie 2022

 

 

santaj