MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reținut pentru șantaj: un bărbat ar fi cerut mii de lei de la o tânără, amenințând-o că-i va publica pozele intime

Ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații împreună cu polițiștii și procurorii din Hîncești,  au stopat acțiunile de șantaj a unui bărbat care, ceruse de la o tânără  bani pentru a nu publica anumite fotografii intime pe reţelele de socializare. Bărbatul  de 22 de ani, domiciliat în localitatea Grimăncăuți, raionul Briceni,  a nimerit în vizorul polițiștilor după ce victima, o tânără de 21 de ani, a sesizat polițiștii din Hîncești precum că  este șantajată de o persoană necunoscută.

 

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, s-a stabilit că la începutul anului 2021, suspectul,  ar fi cerut 5000 de lei de la victimă,  amenințând-o cu publicarea fotografiilor intime  în spațiul public.

  

În urma perchezițiilor efectuate  la domiciliul suspectului, polițiștii au ridicat un telefon mobil de pe care suspectul ar fi șantajat tânăra. Mai mult, s-a stabilit că telefonul aparține concubinei bărbatului, o minoră de 17 ani.

  

Suspectul, anterior judecat pentru furt și  jaf, a fost reținut și este cercetat penal pentru șantaj. 

 

Conform legii penale persoana culpabilă de asemenea infracțiune,  riscă   închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă   de la 42 500  la 67 500 de lei.  

 

18 noiembrie 2021