MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Reținută pentru escrocherii

O femeie, de 54 de ani, pe nume ”Raisa”, locuitoare a municipiului Chișinău, a fost reținută fiind suspectată că face parte dintr-o grupare infracțională  specializată în escrocherii. Aceasta ar fi însușit, pe parcursul anilor 2013-2016, sume în proporții deosebit de mari, sub pretextul obținerii cetățeniei și a pașaportului Federației Ruse mai rapid, 8-10 luni.  

 

Astfel, ca urmare a investigațiilor efectuate de angajații Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Inspectoratul de Poliție și Procuratura sectorului Centru, s-a stabilit că  suspecta, prin înșelăciune și abuzde încredere a estorcat și a primit sume de bani, variind de la 2500 la 5000 euro, de la mai multe persoane.

 

În urma percheziției efectuate la domiciliul suspectei, polițiștii  au  ridicate acte, înscrisuri de ciornă cu privire la sumele de bani încasate, liste cu date personale a cetățenilor care au fost înșelați, pliante, foi ce conțin informații cu privire la actele necesare pentru perfectarea cetățeniei și pașaportului  Federației Ruse.

 

Pînă în prezent la poliție s-au adresat patru persoane, care au declarat că nu au primit nici acte, nici nu le-au fost întorși banii, însă nu exclud ca numărul acestora să fie  mai mare.

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 190 alin.5 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Escrocheria” se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani. La moment, suspecta  se află în arest la domiciliu.

 

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.

 

Totodată, în cazul în care există și alte persoane care au avut de suferit de pe urma suspectei,  rugăm să anunțați Poliția la nr.  de telefon 0(22) 272257 sau 78710293. 

 

21 martie 2016

 

 

 

 

 

 

 

Reținută pentru escrocherii