MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reținută pentru săvîrșirea unui omor

O femeie în vîrstă de 42 de ani, domiciliată în orașul Soroca, este suspectată de omorul consătenei, de 53 de ani. Suspecta este reţinută pentru 72 de ore.

 

Astfel, la 3 decembrie 2015, în cadrul dispeceratului  IP Soroca a parvenit informația precum că o locuitoare a orașului Soroca, a fost găsită fără suflare, în propria locuință. Victima  timp de 10 ani, locuia de una singură în casa unei familii care era plecată din țară.  

 

Deplasîndu-se la fața locului, forțele de ordine au depistat cadavrul unei femei în vîrstă de 53 ani, cu semne de moarte violentă.

 

Ca urmare a  investigațiilor efectuate de către angajații Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu IP Soroca, s-a stabilit că în seara zilei de 29 noiembrie 2015,  cele două femei au consumat băuturi alcoolice, după care  s-au luat la ceartă şi, la un moment dat, lucrurile au degenerat, ajungându-se la crimă. Suspecta i-a aplicat o  lovitură cu un obiect ascuţit în regiunea gîtului, acoperindu-i faţa cu o pernă.

 

Audiată de poliție, suspecta și-a recunoscut vina.

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Omor” se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

 

19 februarie 2016

 

Retinuta pentru savirsirea unui omor