MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reținuți după ce au intrat în locuința unei consătene, au agresat-o și i-au furat banii

Doi bărbați de 32 și,  respectiv 33 de ani, din satul Țarigrad, raionul Drochia, au fost reținuți, la scurt timp, după ce au pătruns în locuința unei consătene și au furat 6000 de lei. 

  

Cazul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 iulie, când suspecții, cu fața acoperită,  au  pătruns prin forțarea ușii de la intrare  în domiciliul femeii, în vârstă de 80 de ani, au imobilizat-o și bătut-o, după care i-au cerut bani. Victima a indicat locul  mijloacelor bănești, astfel aceștia au sustras 6000 de lei,  au smuls cablul de la telefon și au fugit într-o direcție necunoscută.

  

Dimineața, vecina victimei, a sesizat poliția din Drochia.

 

Veniți la fața locului, polițiștii au audiat victima care, a comunicat că  în jurul orei 02:00, două persoane necunoscute au forțat ușa de la intrare care era încuiată, au maltratat-o și i-au furat bani.

  

Grație acțiunilor prompte ale ofițerilor Direcției  investigații „Nord” a INI, în comun cu polițiștii din Drochia,  în aceiași zi, suspecții au fost identificați și reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi doi consăteni de-ai victimei, unul din ei fiind anterior judecat pentru furt.

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf.

  

Conform legii penale, suspecții riscă închisoare de la 4 la 10 ani  cu (sau fără)  amendă de la 25 000 la 50 000 de lei.

 

20 iulie 2021