MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Reținuți fiind suspectați de jafuri stradale

 

Doi bărbați de 29 de ani și un minor de 16 ani, originari din Ștefan Vodă, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Rîșcani a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, după ce ar fi comis două jafuri stradale.

 

Ambele cazuri au avut loc în noaptea de 6 mai, pe străzile Columna și Andrei Doga din capitală.

 

Polițiștii au fost sesizați de doi bărbați care au comunicat că au fost agresați de către trei indivizi și,  în mod deschis, le-au fost sustrase bunurile materiale, bijuterii din aur și telefoanele mobile, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Prejudiciul material cauzat a fost estimat la 74.100 de lei.

 

În urma măsurilor de investigare și urmărire penală suspecții au fost identificați și reținuți.  În cadrul acțiunilor procesuale aceștia și-au recunoscut vina. Bunurile materiale sustrase au fost depistate la unul dintre suspecți, fiind ridicate și întoarse proprietarilor.

 

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Aceștia nu sunt la prima abatere, fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice, iar unul dintre ei recent a fost eliberat din detenție.

 

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

 

În continuare, polițiștii întreprind măsuri privind stabilirea complicității acestora și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul capitalei.

 

15 mai 2024

jafuri stradale