MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

A tamponat mortal un pieton și a fugit! Poliția a găsit la scurt timp șoferul

Polițiștii din Rezina au identificat și localizat un bărbat care la 18 iulie ar fi tamponat mortal un pieton și a fugit de la fața locului. 

  

La data de 18 iulie, polițiștii au fost sesizați precum că în satul Ciorna, un bărbat se află la sol  în stare inconștientă.

 

Veniți la fața locului,  medicii au constatat decesul bărbatului de 59 de ani, din același raion. În cadrul examinării exterioare a  cadavrului, din concluzia medicului legist, decesul victimei ar fi survenit în urma tamponării  de către o unitate de transport.  

  

Ca urmarea a măsurilor întreprinse, polițiștii  au depistat automobilul  și conducătorul acestuia în raionul Orhei. 

  

Șoferul,  un bărbat de 41 de ani, a comunicat polițiștilor că nu ar fi  observat victima din  cauza vizibilității  reduse în raza curbei.

 

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală  pentru „ Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport” și „Părăsirea locului accidentului rutier”.

 

Reamintim, conform Regulamentului Circulației Rutiere pct.12 lit. c) și g),  conducătorul de vehicul implicat într-un accident în traficul rutier este obligat să acorde primul ajutor, să cheme ambulanţa în cazul în care în accident au fost cauzate traumatisme persoanelor și să anunţe despre accident poliţia şi să rămână pe loc până la sosirea polițiștilor. 

 

22 iulie 2022