MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Tânăr, reținut de poliție fiind suspectat în furtul a 15 biciclete

Un tânăr de 24 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de furt. Acesta ar fi implicat în 15 cazuri de furturi de biciclete din scara blocurilor de locuit  din mun. Chișinău. Tânărul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

 

Suspectul a fost identificat și reținut de polițiștii Inspectoratului de Poliție  Buiucani. Prin acțiunile lui a cauzat un prejudiciu proprietarilor în suma de 18 000 de lei.

 

Fiind audiat, suspectul a  comunicat că bicicletele sustrase le vindea cu  500-600 de lei, iar banii obținuți îi cheltuia în scopuri personale.

 

Pe caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 186 CP al RM ,,Furt”.

 

Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

 

Recomandăm repetat proprietarilor de biciclete: să nu le lase în scara blocului fără supraveghere, să monteze încuietori sigure, iar în cazul în care le-a fost furată bicicleta, să anunțe imediat la 112.

 

11 mai 2022

 

 

furt biciclete