MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Tot mai aproape de cetățeni. Încă un sector de poliție renovat și modernizat.

Tot mai multe sectoare de poliție din țara noastră sunt renovate și modernizate după standardele europene.

 

Acest lucru este posibil grație suportului oferit în cadrul Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, privind suportul pentru reforma poliției și Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020.

 

În acest context, astăzi a fost redeschis încă un sector de poliție, de această dată în satul Sîngereii Noi din raionul Sîngerei.

 

Sectorul de poliție nr.5 Sîngereii Noi al Inspectoratului de Poliție Sîngerei, cu o suprafață de 153 m2 a fost renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale.

 

Aici vor activa 11 angajați, care deservesc 17 localități din cadrul a șapte primării: Sîngereii Noi, Ţambula, Bilicenii Noi, Rădoaia, Izvoare, Drăgăneşti și Cotiujenii Mici, cu o populație de circa 19.500 de cetățeni.

 

Resursele financiare alocate pentru reconstrucția sectorului constituie circa 1,5 milioane de lei.

 

La eveniment au participat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției Arcadie Afteniuc, reprezentanți ai administrației publice locale, polițiști, locuitori ai raionului Sîngerei și alți invitați.

 

Sectorul de poliție vine să faciliteze cooperarea dintre comunitate și poliție, prin realizarea activităților polițienești, precum și organizarea diferitor activități de educare și suport comunitar, obiectiv realizat printr-o comunicare permanentă cu cetățeanul în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă.

 

Menționăm că, reparația capitală a sectoarelor de poliție și condițiile existente servesc drept motivație pentru angajații Poliției de a face față solicitărilor cetățenilor și a reacționa prompt și calitativ la situațiile de criză din sectorul deservit.

 

28 octombrie 2020