MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Traficanți de droguri, reținuți de poliție

 

Cinci persoane, membri ai unei grupări infracționale specializați în trafic de droguri, au fost reținuți de angajații direcției Antidrog al Inspectoratul Național de Investigații în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală și Procuratura Generală.

 

Suspecții, cu vîrste cuprinse între 30 și 66 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, sînt suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari, de tip heroină, pe teritoriul țării. Liderul grupării  de 66 ani, a fost condamnat de nenumărate ori pentru păstrarea și comercializarea substanțelor narcotice, anterior, ispășindu-și pedeapsa în locurile de detenție.

 

Astfel, ca urmare a unei informații operative, la 9 iunie curent, pe teritoriul mun. Chișinău, în conlucrare cu inspectorii de patrulare, a  fost stopat un automobil „Dacia Logan” în care se aflau trei persoane. Aceștia  transportau substanțe narcotice procurate de la liderul grupării, pentru ulterioara comercializare.

 

În urma perchezițiilor corporale au fost depistate șase  pachețele din folie de staniol cu conținut de praf, culoare cafenie asemănătoare cu heroina, 26 de pastile Clonazepam 2mg, care se atribuie la categoria substanțelor psihotrope, mijloace bănești obținute din realizarea drogurilor, precum și alte obiecte care vor servi ca probe în cadrul cauzei penale.

 

Ulterior au fost efectuate percheziții la domiciliile liderului grupării criminale și concubina acestuia, unde au fost depistate circa  55 de  grame de heroină, un pistol cu țeavă ghintuită de model TROOPER fără acte și permisiune de port armă, mijloace bănești care au fost utilizați în cadrul achizițiilor de control precum și alți bani proveniți din realizarea drogurilor, în total 13 900 hrivne ucrainene, 100 dolari SUA, 14 150 de lei, telefoane mobile, cartele SIM,  instrumente utilizate la distribuirea și consumul drogurilor.

 

Totodată au fost depistate două bancnote cu semne de falsificare, printre care o bancnotă de 100 de euro și o bancnotă de 1000 de lei.

 

Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 140 000 lei.

 

În privința la trei persoane implicate în schema infracțională le-a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 zile.

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar suspecții riscă  de la 7 la 15 de ani.

 

17 iunie 2016