MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Trei persoane reținute pentru acțiuni perverse cu caracter sexual și tentativă de viol

Trei adolescenți, în  vârstă de 17 ani, au  fost reținuți pentru acțiuni perverse cu caracter sexual și pentru tentativă de viol asupra unei minore de 16 ani.

 

 

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în complex de către procurori, ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigație din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne.

 

Faptele au avut loc în noaptea din 15 spre 16 martie 2020, într-o localitate din Taraclia.

 

 

Pentru că investigațiile se presupuneau a fi complexe, la data de  25 martie,  prin ordonanța Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, dosarul a fost retras din gestiunea Inspectoratului de poliție Taraclia și transmis Direcției generale urmărire penală, Inspectoratului național de investigație a IGP, sub conducerea PCCOCS. S-a decis reținerea celor trei, iar astăzi, 26 martie,  procurorii le-au înaintat învinuirea în comiterea acestor infracțiuni și au depus demersul la judecătorul de instrucție, cu solicitarea aplicării măsurii preventive – arestul.

 

În scopul acumulării materialului probator, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile persoanelor implicate, inclusiv repetat la cel în care a fost comisă infracțiunea. 

 

 

Pentru cercetarea completă, obiectivă și sub toate aspectele, pe dosar sunt dispuse mai multe expertize, inclusiv medico-legală, informatică, chimică, biologică. Se impune, de asemenea, audierea unui cerc larg de persoane.

 

Pentru tentativa de viol, dar și pentru acţiunile violente cu caracter sexual, adică satisfacerea poftei sexuale în forme perverse, comise prin constrângere fizică sau psihică a persoanei ori profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, comise cu bună-ştiinţă asupra unui minor și care au fost comise de două sau mai multe persoane, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.

 

26 martie 2020