MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Un bărbat – reținut, după ce ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile, de peste 3,8 milioane lei

Polițiștii și procurorii,  au reținut  un bărbat de 37 de ani din Chișinău, care în 2021 ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile în valoare de peste 3,8 milioane lei.

 

Mai exact, acesta s-a dat drept expert al unei organizații internaționale interguvernamentale și, deci, a indus în eroare prin comunicare verbală un proprietar al unei companii de vânzare a automobilelor, sub pretextul inițierii unui acord de parteneriat. Pretinsul acord viza cumpărarea autovehiculelor companiei, în baza proiectelor investiționale din surse externe. Astfel, acesta a intrat în posesia primei mașini la jumătate de an de la inițierea discuțiilor, iar pe parcurs – restul celor opt.

 

Astfel, bănuitul a sustras automobilele prin abuz de încredere de la proprietarul  companiei, în valoare totală de peste 3,8 milioane lei. Ulterior, toate autovehiculele au fost vândute altor persoane.

 

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

 

 

Procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele din dosar, în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

2 februarie 2023

escrocherie