MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un grup de angajați ai Poliției Naționale instruiți în domeniul misiunilor internaționale de menținere a păcii.

În perioada 08-19 noiembrie, 9 angajați ai IGP participă la o sesiune de formare a formatorilor în domeniul misiunilor internaționale de menținere a păcii, care se desfășoară în cadrul Inspectoratului General al Poliției.

 

Acest eveniment are menirea de a cultiva abilitățile necesare ale formabililor în vederea instruirii ulterioare a polițiștilor delegați pentru a acorda suport țărilor în tranziția de la conflict la pace.

 

Pregătirea polițiștilor și instruirea acestora privind mecanismele ONU și UE de stabilire și gestionare a misiunilor internaționale, constituie un pas primordial spre realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană de delegare a Poliției în cadrul misiunilor internaționale de menținere a păcii.

 

Participanții sunt instruiți de o echipă constituită din trei formatori experți din cadrul Academiei de Poliție Germane, limba de lucru fiind limba engleză.

 

Menționăm faptul că, realizarea instruirii este organizată prin intermediul Proiectului de asistență tehnică ”Suport pentru reforma Poliției în Republica Moldova”, cu finanțare din partea Comisiei Europene.

 

15 noiembrie 2021