MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un notar și un fost șef de direcție din cadrul Consiliului raional Criuleni, suspectați de escrocherie

Un notar și un fost șef de direcție din cadrul Consiliului raional Criuleni sunt suspectați de faptul că ar fi  falsificat mai multe acte din numele Consiliului Raional, după care au însușit  un  apartament din raion.

 

În luna septembrie a anului 2017, suspecții au înregistrat dreptul de proprietate la Oficiul Cadastral Teritorial Criuleni, astfel dobândind prin înșelăciune și uz de acte false apartamentul, cauzând administrației publice locale o daună materială considerabilă.

 

La 1 iunie curent, polițiștii sub conducerea Procuraturii Criuleni, au efectuat mai multe percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale suspecților.

 

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate contracte de vânzare cumpărare cu semne de falsificare, tehnică de calcul și alte mijloace de probă care confirmă bănuiala rezonabilă.

 

La moment, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Criuleni  a  fost pornită o cauză penală pentru escrocherie.

 

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă  amendă de la 42 500 la 67 500 de lei  sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

 

Oamenii legii continuă acțiunile de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și implicarea suspecților în alte cazuri.

 

 

2 iunie 2022

 

escrocherie