MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un sector de poliție din nordul țării modernizat conform standardelor europene

Încă un sector de poliție modernizat, în cadrul implementării Concepției privind activitatea polițienească comunitară, și-a redeschis ușile pentru locuitorii satului Corjeuți și altor 6 primării din adiacent.

 

Cei 10 polițiștii din localitatea Corjeuți a raionului Briceni, începând cu ziua de astăzi, beneficiază de tehnică performantă și spații moderne de lucru, după ce sectorul de poliție a fost renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate.

 

La eveniment au participat șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, reprezentanți ai autorităților publice locale, angajați ai poliției, precum și locuitorii satelor deservite de sectorul de poliție menționat.

 

„Acest sector de poliție a devenit mai accesibil și mai deschis comunității. Doar prin implicare putem apropia poliția de comunitate, iar sectorul respectiv este celula acestui proces și presupune transparență și colaborare cu cetățenii, societatea civilă și autoritățile publice locale”, a menționat Sergiu Paiu.

 

Sectorul de poliție vine să faciliteze cooperarea dintre comunitate și poliție, prin realizarea activităților polițienești, precum și organizarea diferitor activități de educare și suport comunitar, obiectiv realizat printr-o comunicare permanentă cu cetățeanul în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă.

 

 

Reparația capitală a sectorului de poliție și condițiile existente servesc drept motivație pentru angajații Poliției de a face față solicitărilor cetățenilor și a reacționa prompt și calitativ la situațiile de criză din sectorul deservit, iar cetățenii de a beneficia de un serviciu polițienesc de calitate.

 

Polițiștii care activează în Sectorul nr.2 Corjeuți deservesc opt localități din cadrul a 6 primării Corjeuți, Tabani, Caracușenii-Vechi, Tețcani, Beleavineț și Bogdănești, cu o populație aproximativă de 20.500 de persoane.

 

 

Renovarea sediului a fost posibilă grație suportului oferit de Uniunea Europeană, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020, orientat spre activitatea polițienească comunitară, iar costul lucrărilor a constituit circa 960 mii de lei.

 

7 octombrie 2020