MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un șofer riscă să fie privat de dreptul de a conduce mijloace de transport după ce a acumulat numărul maxim de puncte de penalizare

Astăzi dimineața, în jurul orei 09:30 ofițerii de patrulare au fixat cu aparatul de măsurat viteza Tru Cam automobilul de marca Toyota care se deplasa prin localitatea Chirilovca din raionul Taraclia cu viteza de 101 km/h. Conducătorul auto, un bărbat de 73 de ani, este locuitor al orașului Tiraspol, iar pentru încălcarea admisă riscă amendă  de la 1500 până la 1800 de lei și 5 puncte de penalizare.

 

În urma verificării în sistemul de date, polițiștii au stabilit că șoferul avea aplicate anterior 10 puncte de penalizare, fiind sancționat pentru alte încălcări din domeniul circulației rutiere. 

 

În conformitate cu art.36 alin. (2) Cod contravențional al RM, la acumularea a 15 puncte de penalizare, agentul constatator remite cauza contravenţională spre examinare în instanța de judecată, care, odată cu sancţiunea principală şi cu aplicarea punctelor de penalizare, aplică privarea de dreptul special de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an, ca sancţiune complementară. 

 

Reamintim șoferilor că limita de viteză prin localitate este de 50 km/h, respectați cerințele specificate în regulamentul circulației rutiere și deplasați-vă cu maximă atenție atunci când sunteți în trafic!

 

19 iulie 2022