MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Verificări ale poliției pe toate domeniile sociale

În perioada 12-14 noiembrie 2021, angajații  Inspectoratului General al Poliției în comun cu cei ai  Inspectoratului General de Carabinieri, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dar și Serviciului Vamal, au desfășurat în mai multe raioane ale țării operațiunea  „Cascada”, care a avut  drept scop intensificarea activităţii de menținere a ordinii de drept şi asigurare a securităţii publice la nivel național.

 

În acest context,  peste 2000 de polițiști au desfășurat acțiuni ample în domeniul prevenirii infracțiunilor, verificarea respectării măsurilor de prevenire și combatere a virusului Covid-19, siguranța rutieră, dar și ordinea și siguranța publică.

  

Astfel, au fost verificate peste 5 mii de localuri,  verificați sute de  deținători de arme, fiind întocmite 119 procese verbale contravenționale.

  

De asemenea, în intervalul orelor 22:00-08:00, ca urmarea a prevenirii  comercializării băuturilor spirtoase, au fost documentate 47 de cazuri, iar circa 900 de șoferi au fost documentați pentru încălcarea  Regulamentul circulației rutiere. 

  

Poliția va continua și în perioada următoare desfășurarea măsurilor orientate la prevenirea infracțiunilor și asigurarea ordinii publice.

 

16 noiembrie 2021