MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Vindeau droguri pe Telegram: Doi bărbați reținuți

 

Doi bărbați de 30 și,  respectiv 33 de ani, au fost reținuți fiind suspectați de vânzarea drogurilor prin intermediul aplicației ,,Telegram”.

 

 

Aceștia nu sunt la prima abatere, anterior au mai fost cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

 

Polițiștii au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională a doi bărbați, fiind dispuse mai multe măsuri speciale de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu.

 

Suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau substanțele narcotice în ascunzișuri, care urmau a fi vândute potențialilor cumpărători.

 

În cadrul acțiunilor procesual penale efectuate la fața locului, bărbații au recunoscut că dețin asupra lor mai multe pachețele cu substanțe interzise.

 

 

Aceștia au predat 36 de pachețele de tip zip-lock,  ambalate cu bandă adezivă în care se aflau droguri de tip ,,PVP” și Amfetamină. 

 

 

Totodată, de la domiciliul unuia dintre suspecți  au mai fost  ridicate aproximativ 300 gr. de droguri  ,,PVP”, pachetele zip lock și  două cântare de mici dimensiuni.

 

Drogurile depistate au fost ridicate și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizei chimice.

 

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 200 mii de lei.

 

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru ,, Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale în vigoare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

 

Acțiunile au fost desfășurate de polițiștii de la  IP Botanica,  în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica.

 

 

Polițiștii continuă acțiunile procesuale în vederea documentării și stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii.

 

12 mai 2022

 

droguri telegram