MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Zâmbete, emoții, entuziasm, implicare și cea mai neobișnuită investigare.

Peste 2 000 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-11 ani au participat în perioada 06 - 29 septembrie curent, la activitățile sportiv-educative ale festivalului fotbalistic din cadrul programului special ”Sport+Școală+Poliție”, desfășurate de polițiștii din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției, în comun cu antrenorii școlilor de fotbal. În parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

 

Activitățile au fost organizate în 10 școli din raioanele Taraclia, Ungheni, Anenii Noi, Ceadîr –Lunga, Criuleni, Telenești, Edineț și Dubăsari.

 

Prin activități, polițiștii au promovat modul sănătos de viață în rândul copiilor, educarea acestora în spirit sportiv și respectuos, înlocuirea practicilor violente cu metode educaționale pozitive și sportive, precum și renunțarea la violență și comportament deviant.

 

Copiii au avut parte și de o activite neobișnuită prin demonstrarea laboratorului criminalistic mobil, cunoașterea echipamentului modern de investigare a locului infracțiunii, ridicarea urmelor digetale și a celor de încălțăminte.

 

Micuții au fost familiarizați cu măsurile de siguranță personală în mediul online, dar și în traficul rutier.

 

Menționăm că, Programul special ,,Sport+Școală+Poliție” face parte din proiectului ,,Open Fun Football Schools” implementat în contextul Acordului de colaborare între Inspectoratul General al Poliției şi Federaţia Moldovenească de Fotbal din 2015, sub conducerea organizației neguvernamentale ,,Cross Culture Project Association” din Danemarca, sub egida Ambasadei Suediei.

 

6 octombrie 2021