MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Zeci de încălcări documentate la Orhei

În weekend, polițiștii din Orhei în comun cu colegii de la INSP au contracarat și documentat mai multe încălcări.

 

 

5 șoferi au fost documentați după ce au fost depistați în trafic în stare de ebrietate.

 

 

Printre ei se numără doi motocicliști de 21 de ani, din raionul Orhei, care au urcat la ghidonul motocicletei cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,29 și 0,69 mg/l.

 

 

Polițiștii au stopat și două automobile de marca Ford, în localitățile Pohrebeni și Bolohani.

 

Ambilor conducători li s-a stabilit gradul de alcoolemie de 0,33 și 0,45 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

 

 

Un alt caz a fost înregistrat atunci când polițiștii aflați în misiune de serviciu au stopat un automobil de marcă Volkswagen, condus haotic.

 

În timpul documentării s-a stabilit că șoferul de 24 de ani avea un comportament suspect și nu se subordona cerințelor legale ale polițiștilor.

 

 

La solicitarea repetată a polițiștilor de a fi supus testării, aceasta a refuzat. În consecință este documentat pentru refuzul de la testarea alcoolscopică, conform Codului Penal.

 

Toate mijloacele de transport au fost ridicate la parcarea specială.

 

 

Tot în rezultatul acțiunilor întreprinse de către polițiști a fost stabilit un tânăr de 21 de ani, care a prezentat un permis de conducere fals, cu însemnele autorităților din România.

 

Pe caz a fost pornită o cauză penală. Ca urmare măsurilor întreprinse în perioada zilelor de sâmbătă și duminică, în total au fost constatate și documentate 44 de contravenții, a fost localizat un debitor de stat și verificați 18 posesori de arme.

 

18 septembrie 2023

 

 

 

 

 

 

 

razii Orhei